Glömt berätta om premiärturen ju...

Ja, vad ska man säga?! Allt ska i alla fall inte gå lätt och smidigt i fröken Tyrannjas värld. Började redan hända saker innan vi åkte mot Dalom. När jag tankat så fick jag inte igång husbilen, var typ fast på bensinstationen, super! Med lite våld en massa svordomar kom jag till sist därifrån tack och lov och vi packade bilen och åkte. Det går inte fort att köra, plus att det blåste som satan på uppresan och det gjorde att det var obehagligt att köra fortare än 80 km/h. Även om den nu inte går så himlans mycket snabbare så blir det extra segt när det går i snigelfart.

Vi svängde förbi i Bro och levererade min gamla soffa till min gamla granne som inte har en sån efter separationen och där lyckades jag backa in i en halvlyktstolpe och det efter att jag lyckats backa långt som fan och i nerförsbacke och kurvor hemma först! Men här hade man placerat skiten mitt i gatan så den syntes inte alls när jag försökte väja för träd och snöhögar. Den gamla lyktstolpen mådde klart sämre än husbilen och jag efteråt lyckligtvis.

När vi kom upp till min "stora syster" ville inte åbäket starta igen när vi skulle åka från henne till festlokalen. Va fan tänkte jag, pratade med och pratade med herr Jocke som började prata om att choken kunde göra motorn sur. Så sen blev det att försöka plåga igång den utan choken en dj***a massa. Och visst det går men ibland måste man fuska och använda den klart kortare stunder för att överhuvudtaget ta sig någonstans.

Sova i en husbil med minusgrader ute och värmen som inte ville sätta igång var ju intressant, husbilens värme sjönk till 4 grader under natten. Som tur var fick vi låna en kupévärmare som vi monterade upp i alkoven så där var det varmt plus att jag hade med mitt superstora duntäcke. Men lite misslyckat att vi inte kunde få igång värmen trots att vi lyckades få tag i mer campingerfarna på festen. Men men, nu vet vi i alla fall vad vi ska kolla tills nästa tripp.

Hemresan dagen efter blev klart intressant också då herr P började oroa sig över tankningen men jag hade lyssnat på herr Jocke och tyckte att det var hur LUGNT som helst ett bra tag. Till sist tänkte jag att vid nästa avfart ska vi stanna och tanka. Dock lite försent för vi landade 2,5 km från nästa avfart med bensinstopp och fick ringa taxi och förvirrat försöka få dem att hitta oss utmed motorvägen strax sydost om Uppsala. Det positiva med det är att vi nu har ett hum om vad husbilen drar per mil när det är kallt och vinter, cirka 1,7 l/milen. Jaja, men det löste sig också som sagt, även om det blev lite kostsamt med en extra taxiresa. Några timmar försenade hemma kom vi hem och på vägen hade vi även lyckats fiska upp min lilla kråkas nya katt, Star.

Det ska inte vara lätt att umgås med fröken Tyrannja men det kan bli lite komiskt när den fröken är lite väl överoptimistisk för att inte ramla ner i negativa hål. Och jag kan och kunde även då bara skratta åt min underbara klantighet.

Vid tangenterna:

Fröken Tyrannja

Premiärtur för fröken Tyrannja

På lördag ska husbilen testas, då åker jag med herr P upp till Dalarna för att fira min barndomskompis ("stora syster") 40-årsdag. Vi ska bo i husbilen och se hur det kommer gå. Jag ser fram emot det som satan och det ska bli skoj att både testa husbilen och träffa henne igen. Undra om man ska se till att alla säten har fått sina överdrag tills dess? Då ser ju förarhytten lite coolare och fräschare ut trots att vi knappt börjat pimpa den ännu. Om jag får lite energi kanske jag fixar till lite gardiner också... Mycket skoj på gång nu, jag ska bara få energi till det också. ;-)

Vid tangenterna denna gång:

//Fröken Tyrannja

RSS 2.0