Snöstorm = Snöskottning.com


Kanske inte det roligaste nöjet efter en snöstorm men en nödvändigt ont om man vill slippa böter. Patrik var dock inte lika glad och skrattsjuk som jag blev av eländet när vi såg att dem plogat in husbilen rejält. Jag hann i alla fall ta lite kort när Patrik kämpade med snövallen innan jag kunde gasa oss loss.



Vid tangenterna:

Fröken Tyrannja

Yeah, snöstorm...

Och senast på måndag är det husbilsflyttning igen. Har något att se fram emot. Antingen att sommaren kommer med buller och bång och töar bort kaoset i ett nafs och antagligen skapar nytt kaos i form av översvämning. Eller att försöka kidnappa en spade för att skotta fram husbilen för att sen försöka hitta en nyplogad parkeringsplats i kaoset för att slippa böter. Nog för att jag gillar snö och riktig vinter men när man ska flytta stort fordon runt, runt varje vecka så blir man inte riktigt lika lycklig när vintern dyker upp igen med buller och bång.

Bara och bita i det sura äpplet och se det från den positiva sidan. Snö är riktigt vackert så länge det ligger kvar vitt och vackert. Oavsett snökaos eller inte.

Vid tangenterna:

Fröken Tyrannja

Glömde nämna våra nya Ed Hardy pryttlar

Igår när jag ensam tog mig från Hällingsjö och upp till Stockholm igen i herr Jockes bil så stannade jag till på Jula i Linköping, där shoppade jag en drös Ed Hardy-pryttlar som sagt. Bland annat en filt som när den inte används ser ut och är en kudde, en uppsättning av bilklädsel för att testa samt en "trunk organizer" som det så fint hette... jag kallar den mockafjös, det är en öppen "väska" som man kan lägga saker i. Jag hittade bilder på allt utom mockafjösen på Julas hemsida, kolla in och njut.



Klädseln som våra säten ska förgyllas med



Införskaffad kudde/filt till husbilen



Åter igen vid tangenterna:

Fröken Tyrannja

Lite före bilder innan påbörjad pimpning

Tänkte att det kan vara skoj och se förändringarna medan dem sker. Vi har dock inte så många före bilder än så länge då vi inte fotat något själva utan enbart har de bilder som är ifrån annonsen när vi inhandlade vår underbara husbil. Dock kommer några här på hur den såg ut i annonsen och några bilder på den uselt sydda klädseln med ett gardinstyg som man vänt ut och in för att få enfärgat i husbilen. Både den klädseln samt originalklädseln är fotade och den nya klädseln, tyvärr gjorde inte den nya klädseln sig rätta på bild så den måste upplevas eller ses på efter bilderna som kommer upp senare.



"FÖRE BILDER"




Husbilen




Förarhytten med baksäten som extra lyx




Sovloftet ovanför förarhytten, bädden är 180x220 cm




U-formade soffan som går att bädda ner till en dubbelsäng




"Köket" med en mikrovågsugn som extra lyxtillbehör




Kylskåpet


*****


Här följer närbilder på dynornas tyger, före och efter pimpningen. Dock svårt att få det bra på bild när man tar närbilder men eftersom dem inte återfinns i husbilen valde jag att ta närbilder istället och sen får man efter bilder senare med helheten upplagd här. Måste berätta att de gråa gardinstygerna var sydda med symaskin hela vägen med skumplasten i och det gjorde att tygerna inte satt tajt runt skumplasten och gav någon fin form till dynorna men det har vi nu åtgärdat tack vare hjälp av min styvmamma Jane som är möbeltapetsör i Hällingsjö utanför Göteborg, www.janetapetsor.se.




Det gråa tyget som man sytt direkt på dynorna med avigsidan utåt




"Insidan" av det gråa tyget som satt på dynorna, alltså rätsidan inåt




Originalklädsel som återfanns när det gråa tyget revs bort




Nya klädseln som är ett svart grövre möbeltyg




Närbild de luxe på nya klädseln


*****


När jag var iväg och shoppade möbeltyget till dynorna i lördags fann jag även lite coola döskalletyger som jag bara var tvungen att inhandla så vi sen ska se m vi kommer att sy gardiner och eventuella andra detaljer till husbilen. Dessa återfinnes här nedan samt en bild med lite "campingutrustning" till husbilen som jag hade hemma från Tupperware, dock inte det rockigaste på planeten men lite andra svarta och vita tallrikar samt döskalle-bag-in-box-fodral med mera kan dock se till att rockfestivalhusbilen upprätthåller standarden i slutändan.




Coola döskalletyger




Lite campingutrustning


*****


En början på vårt projekt i alla fall, om 119 dagar ska massor vara åtgärdat när vi rullar ner till Sweden rock och årets första festival i vår husbil. Håll tillgodo tills dess. Over and out!


Vid tangenterna denna gång:


Fröken Tanja alias Tyrannja

The Loner har lämnat oss

Vi har nåtts av den sorgliga nyheten av att Gary Moore har dött. Han dog blott 58 år gammal på ett hotell i Spanien av hittills okänd orsak. Många av oss har växt upp med detta genis musik. Själv kommer jag bäst ihåg med värme hans skiva Wild frontier som spelades ofta på skolfesterna. Samt hans konsert i Globen 1989 med After the War var en av de bästa som jag har varit på. Jag är glad att jag hann med att se honom en sista gång på Sweden Rock.

Farwell Gary may you rest in peace, we all miss you.




Say hi to Phil.

//Joacim

Husbilen är inhandlad...

Ja inte av mig alltså, utan av Joacim och Tanja.
Nu gäller det bara att pimpa den rejält med döskallar och andra roliga attribut, packa bilen och sedan ge sig av ut på vägarna.

//Ica

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0